27 mars 2013

Efter LillBlommans skiss i mars

Jag är ett stort fan av bloggen LillBlomman skissar! En trevlig utmaningsblogg som min goda vän Ullis driver. Hon presenterar en egenritad skiss den förste varje månad, och har fina sponsorer i form av de stora scrapföretagen här i Sverige. Vinnaren varje månad får ett fint paket!
Hon har också varje månad bjudit in en scrappare som får tolka skissen och göra ett inspirationsalster.
Jag har deltagit i tävlandet ett antal gånger, och gör så även denna månad.
Skissen i mars ser ut så här (snygg va'?!):

En sak som jag gillar med Ullis skisser är att de ofta går att tolka "lite som man vill".
Med det menar jag att hon ofta ritar dem i en lite romantisk stil med t.ex. flera blommor på. Skissen här ovan är ett bra exempel. Men med denna skiss går det att göra ett alster helt utan blommor och i en tuffare stil! Se här! ;-)


Jag använde ett lock som mall att rita mina cirklar efter. Sedan målade jag med mist på de ritade cirklarna. Jag droppade dit lite mist som fick rinna nerför också.

Jag har inte använt några som helst mönstrade papper. Det prickiga som sitter på fotot är washitejp.

Siffrorna är ditmålade med hjälp av en stencil och en svart dabber från Ranger.
Jag skriver ganska sällan titlar på engelska, men denna gång blev det bara så... Orden kom upp i mitt huvud och gav sig inte av! Lika bra att kapitulera, och använda det som titel!


5 kommentarer:

Cornelia sa...

Tuff och härlig LO i skön stil!

ScrapMyran sa...

Vad läckert det blev med den rinnande färgen i ringarna!

Malin/malwa sa...

Jätteläcker layout! Och ett mycket bra exempel på att man inte ska stirra sig blind på de detaljer som ritats i en skiss. :)

Ulrika aka LillBlomman sa...

Du har så rätt, så rätt! Man ska bli inspirerad av skissen och göra sin egen grej av den! Och det har du lyckats med synnerligen bra! Gillar särskilt kontrasterna och rinningarna ur cirklarna! Vad skoj att du ville vara med! Kram!

Marianne Ehlen sa...

Super Duper fin!!