21 januari 2012

Moderna Museet

Första advent förra året besökte jag, mina söner och min mamma Moderna Museet.
Jag har inte varit där på måååånga år! Ungarna har aldrig vara där, och det var dags att ge dem en dos "finkultur"!.
Mamma hade ordnat och fixat och bokat in oss på en s.k. familjevisning och vi gick runt med en guide. Ja, det var ju inte bara vi, dels var det ett tjugotal vuxna och barn med i vår grupp, dels var museet fullproppat med besökare!
Du kan läsa mer om besöket, och se några bilder i min mammas blogg Pensionären På Ön!

Jag fotade lite, och de fotona blev till en layout för några veckor sen.
Det är ett gästdesign-uppdrag för Mollys scrapbooking, och jag hade att jobba med tuffa papper från Lilybee Design och lite annat smått och gott!

Fototna föreställer fyra enorma tavlor som fanns med på den utställning vi var på. Konstnären heter Cy Twombly, och dessa fyra tavlor "hörde ihop". De symboliserar de fyra årstiderna.

Gillar verkligen att jobba med randiga papper, och tuffast blir det när man skär av remsor längs med pappret som jag gjort här!

Textremsorna har jag gjort på ett lite speciellt sätt. Eftersom det inte går att skriva ut med "vitt bläck", så får man göra en textruta Word, Pages eller motsvarande som man skriver sin text i, och sedan fyller med valfri färg. Då ser det ut så här!

Visst är den cool den lilla dekorationen med döskallen! En s.k. cameo som ingick i Mollys oktober-kit Shabby Iris. Silhuetten har jag figurklippt ur ett Index Journaling Card som fanns med i kitet. Det är Lilybee som gör dem.

1 kommentar:

Aase sa...

Underbart att du dokumenterat ett museumbesök!!!

Läckra tavlor dessutom och din Lo är perfekt till fotona!!

Kram Aase