9 april 2016

Tips och trix - Silhouette Cameo

Jag är sedan några år tillbaka lycklig ägare av en Silhouette Cameo, en elektrisk skärmaskin med oändliga möjligheter!
Jag knåpade ihop det här inlägget för Cili In Papers, och jag hoppas att jag inspirerade några av deras kunder att slå till och köpa den här suveräna maskinen!

Skärmavbild 2016-03-29 kl. 21.42.20Idag bjuder jag både på ett kort och ett litet tips från Silhouettens underbara värld! Jag påstår på intet sätt att jag är expert på Silhouetten, men efter att ha kliat mig i huvudet, försökt och misslyckats några gånger, så kom jag på hur man gjorde... Och då vill jag gärna skicka med er den informationen också!

Det handlar om hur man delar upp och separerar de olika bitarna innan man skär ut. När man separerat delarna kan man ju också välja att bara skära ut några av dem, och radera de andra. Mer om detta längre ner! :-)

Först kommer kortet jag gjorde:


Söta små bebiskläder på tork! Passar ju utmärkt då jag blev faster för andra gången 
till en liten välskapt pojk för bara en dryg vecka sen :-) 


När man ska skära ut de olika delarna ur olika papper, t.ex. en grön, en blå och en gul, finns det ett bra knep för att slippa pussla exakt på millimetern med de olika delarna.
När man öppnar upp arbetsytan ligger ju filerna väldigt nära varandra. Och när man som i detta fall har ganska många delar att skära ut, kan det vara smart att sära på dem, och att skära ut i två omgångar.Markera hela skärfilen. Högerklicka och välj Ungroup:

Skärmavbild 2016-03-29 kl. 21.21.08.png

Alla bitar delas upp individuellt och kan flyttas runt oberoende av varandra:

Skärmavbild 2016-03-29 kl. 21.23.45

Och man kan nu lägga några åt sidan, och separera de återstående lite. 
Det är nu lite lättare att måtta in var man ska lägga den gula pappersbiten, 
den gröna pappersbiten och så vidare:

Skärmavbild 2016-03-29 kl. 21.34.03

Bonustips! När du ändå är igång, skär ut material till två kort på en gång. Det går supersnabbt att dubbla antalet skapade kort med detta lilla knep. ;-)

1 kommentar:

Anna Uhras sa...

ÅHHH!! Det ser ju och låter så smidigt när du förklarar men undrar om jag med mina data kunskaper (blogg och mail typ ;) ) skulle räcka OM!! jag någon gång skulle köpa en sådan här godbit!! Jag skulle nog behöva en STOOOR privat lektion och support från dig då ,haha ;)
Men Du!! SNAAART ses vi på Fristadsträffen, ser så mycket fram emot det!!
Tack för allt du delar med dig så frikostigt av kära du!
KRAAM Anna :)