Himla enkelt, och inga konstiga ingredienser.
Ungarna ÄLSKADE dem!! :-)
Blanda ihop degen (recept kommer längst ner i inlägget).
Dela degen och arbeta med en del i taget.
Kavla ut.
Ta ur rundlar med ett mått.
Låt jäsa, grädda och njuuuut sedan av nybakade tekakor med smör och ost!
Recept (från Helena Näslund, Helenas Web):
7 dl mjölk
4 dl vatten
200 g smör
150 g jäst
2,5 dl strösocker
1 tsk salt
1 800 g vetemjöl
vetemjöl till utbaket
mjölk till pensling
4 dl vatten
200 g smör
150 g jäst
2,5 dl strösocker
1 tsk salt
1 800 g vetemjöl
vetemjöl till utbaket
mjölk till pensling
Smält smöret i en kastrull och tillsätt både vatten och mjölk, värm till 37°.
Smula sönder jästen i en degbunke och tillsätt lite degspad så jästen smälter.
Tillsätt resten av degspadet.
Häll ner salt och strösocker i degspadet och tillsätt därefter mjölet.
Arbeta därefter degen i en hushållsassistent under någon minut.
Låt degen jäsa i bunken i 30 minuter.
Strö ut lite mjöl på bakbordet och stjälp upp degen, dela degen i mindre bitar och kavla ut den så den blir ca 0,5 cm tjock.
Ta ut runda kakor med mått eller lägg dem på plåt och forma till dem så runda som möjligt. Upprepa tills degen är slut.
Picka/nagga tekakorna.
Grädda, mitt i ugnen, i 200-225° i ca 8 minuter.
Pensla de färdiggräddade tekakorna, med mjölk, direkt efter gräddning.
Låt tekakorna därefter svalna på bakgaller under duk.
Om du bakar stora kakor kan du använda dem som botten till smörgåstårta.
Smula sönder jästen i en degbunke och tillsätt lite degspad så jästen smälter.
Tillsätt resten av degspadet.
Häll ner salt och strösocker i degspadet och tillsätt därefter mjölet.
Arbeta därefter degen i en hushållsassistent under någon minut.
Låt degen jäsa i bunken i 30 minuter.
Strö ut lite mjöl på bakbordet och stjälp upp degen, dela degen i mindre bitar och kavla ut den så den blir ca 0,5 cm tjock.
Ta ut runda kakor med mått eller lägg dem på plåt och forma till dem så runda som möjligt. Upprepa tills degen är slut.
Picka/nagga tekakorna.
Grädda, mitt i ugnen, i 200-225° i ca 8 minuter.
Pensla de färdiggräddade tekakorna, med mjölk, direkt efter gräddning.
Låt tekakorna därefter svalna på bakgaller under duk.
Om du bakar stora kakor kan du använda dem som botten till smörgåstårta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar