8 april 2014

Mina första layouter från 2007!

Alla har vi vår egen historia om hur det kom sig att vi började med scrapbooking.
Min historia är kanske inte så speciell, men jag tänkte berätta den ändå!
Det började på biblioteket någon gång tidigt 2007 där jag såg denna bok:


Jag hade en vag uppfattning om vad scrapbooking var för något. Jag hade nog bara hört nåt om det någonstans... Men jag lånade hur som helst boken, och kunde sen inte lägga den ifrån mig!! Läste från pärm till pärm, om och om igen!
Jag letade upp boken på en bokhandel på nätet och köpte den!
Nu de senaste åren har jag inte tittat så mycket i den, men den står i bokhyllan i mitt scraprum och påminner mig om hur allting började! En mycket kär klenod!

Inför påsken 2007 så bjöd min kompis Helena över mig och några andra tjejer för lite pyssel. Jag hade köpt på mig ett litet rött album med tillhörande dekorationer (stickers) för scrapbooking. Det albumet tog jag med mig till Helena, tillsammans med några fotografier.
Det albumet blev sen mitt allra första scrappade alster!


Vi hade för övrigt en mycket trevlig pyssel-träff hos Helena där vi också gjorde några krukor med decoupage, och några små söta hönor från ett kit köpt på Panduro.

Så här ser de första sidorna i albumet ut. Det är alltså mina allra första scrappade sidor!Sen var jag igång! Jag började med att shoppa runt på nätet. Jag letade upp både amerikanska och brittiska butiker och handlade, och handlade, och handlade.
Jag började trevande skapa mina första layouter, gjorde några kort och påbörjade nåt minialbum.
Ganska snart insåg jag att layouter var min grej!

Här kommer några av mina allra första 12x12 tums layouter: 

Som ni ser var det inte alltid självklart med journaling eller titel på layouterna. Jag vet inte varför jag inte alltid hade med både och...

När jag tittar på dessa layouter som är ca 7 år gamla kan jag ändå vara stolt och nöjd över dem! Inte för att de perfekta, för de är riktiga nybörjar-layouter. Men jag är stolt för att det här skapade jag direkt ur hjärtat utan att tänka alltför mycket på färgkombinationer, tekniker, hur man ska placera foton och dekorationer i visuella trianglar osv. Jag hade inte gått någon scrapbooking-kurs, utan var självlärd!

Det är roligt att se dessa layouter för jag kan verkligen se hur mycket jag utvecklats! Och hur mycket mer scrapbooking-marknaden har att erbjuda! Nu finns så mycket teknikprylar, och man kan verkligen leka loss i sin scrapbooking!

För övrigt har scrapbooking gett mig ett otroligt socialt kontaktnät!!
Vad många vänner jag fått genom denna underbara hobby!! Vänner som jag håller kontakten med på olika sätt, och som man träffar på de scrap-träffar som ordnas runt om i vårt avlånga land!

#####

Om du gör ett blogginlägg som handlar om hur du först kom i kontakt med scrapbooking, så kommer jag gärna och läser det!
Lämna en kommentar här nedan så hittar jag dig!
Och självklart vill jag se några av dina allra första alster! :-)

3 kommentarer:

Stephi sa...

sitter och ler av ditt inlägg. Riktigt kul att visa upp. Jag skäms verkligen över mina första kort men jag ska bjuda på ett inlägg..ASG

Malin/malwa sa...

Precis den boken har jag också. Och detsamma med de papper, dekorationer och stickers du hade i ditt första album! :)

Härligt att du visar upp dina tidiga alster!

Gittans Pysselsida sa...

Vad roligt att läsa om hur det började....jag har inte gjort så mycket LO..än!..gjorde ett album till äldsta barnbarnet som tog studenten förra året....men nu har jag lust att fortsätta....efterlyser tips hur man ska tänka o. planera för att bygga upp en LO. Tittar ju på alla underbara bilder på nätet och blir alldeles yr över allt man behöver. men det blir ju sååå fint. Mycket fina kort gör du också.
Önskar dig en GLAD PÅSK
// Inga