25 maj 2017

En solig dag i Amsterdam!

Jag är med mina fem fina vänner i Amsterdam. Vi landade i onsdags eftermiddag, och reser hem söndag morgon, så vi upplever några härliga dagar här!

Här kommer några utvalda bilder från vår tid här hittills. De är tagna med mobilen och inte med min systemkamera, så det är inte bästa kvalitén. Men håll tillgodo!

Precis bredvid vår lägenhet ligger en liten mysig italiensk restaurang. Där slog vi oss ner när vi precis kommit fram, och i väntan på att få "checka in" i vår lägenhet avnjöt vi en underbar lunch!


Vi hyr en fantastisk lägenhet, eller egentligen två. De ligger ovanpå varandra, och vi har delat upp oss, alla fick varsitt sovrum!


Dag 2, och vi har gett oss ut på stan för lite äventyr!


Många gator är gröna och lummiga. Det står cyklar ÖVERALLT!


Amsterdams enda kvarvarande väderkvarn. Den såg vi genom bussfönstret när vi åkte en hop on-hop off-buss.
Katarina och Beata med vackra hus i bakgrunden.Vi åkte en tur med en kanalbåt, och åkte bl.a. under denna bro. Den var tydligen med i Bond-filmen Diamonds are forever.Vi bor nära den här parken, Vondelpark. Det är en stor park, och är verkligen Amsterdam-bornas favoritställe! Här var idag FULLT med folk som cyklade, tränade, promenerade, solade, fikade och lekte! Middagen åts på en indonesisk restaurang som heter Blauw. Det är en populär och lite hipp restaurang som ligger bara en liten bit från där vi bor.Inga kommentarer: